EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

VIP ПАКЕТ ЖЕНСКО ЗДРАВЕ - ОСНОВЕН

Чрез новия ни VIP пакет „Женско здраве“ в 2 форми се профилактират заболявания, които могат да засегнат дамите както в млада възраст, така и преди и след менопаузата.Така например, за жените до 40г. ще бъде подходящ основният VIP пакет, а за дамите над тази възраст- разширеният. Консултациите, прегледите, както и изследванията, включени във VIP пакетите се провеждат в предварително съгласувано с пациента време от деня, с персонален асистент, който се грижи за цялостната организация на профилактиката. След приключване на диагностичния процес, в рамките на деня пациентът получава от консултиралите го експерти препоръки за поведение и терапия и ако се наложи назначение на допълнителни изследвания и консултации.

 
 

Д-р Наталия Узунова, акушер-гинеколог в УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед": Редовният гинекологичен преглед трябва да съдържа и изследване за HPV инфекция

„Редовният гинекологичен преглед при жените трябва да се осъществява на 6м., т.е. 1 или 2 пъти в годината, съобразно оплакванията и възрастта на жената. Препоръчително е по време на него да се извършва и взимане на материал за цитонамазка и при индикации микробиологично изследване. Във VIP пакета „Женско здраве“ прегледът се осъщестява чрез ултразвук и колпоскопия-изследване с висока диагностична стойност, чрез което се прави оглед на влагалището и маточната шийка, даващо информация за ранни изменения в лигавицата. Водеща причина за развитие на рак на шийката на матката е HPV (човешки папилома вирус), имено затова изследването на ниско и високо рискови типове на HPV инфекция трябва винаги да е в основната на обстойния гинекологичен преглед. Той също е част от VIP пакета“, коментира д-р Узунова.

 

Д-р Марселла Бонева, д.м. специалист по образна диагностика в УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“: Преглеждайте млечните жлези поне веднъж в годината

„ Стремежът ми е всяка една жена да обърне внимание на себе си поне веднъж в годината, като не пропуска прегледа на млечните жлези. Все повече жени чуват диагнозата рак на гърдата преди 30-та си година, ето защо профилактичните прегледи са от изключително значение, тъй като ранното диагностициране на рака на гърдата е от изключителна важност за успешно провеждане на лечение. Препоръчвам на жените преди 40/45 си година поне веднъж в годината да се преглеждат посредством ехографско изследване, а на дамите след 45 години е желателно и провеждането на мамографско изследване. Ехографското изследване не е болезнено и няма лъчево натоварване, препоръчително е да се извършва седмицата след приключване на месечния цикъл, до 10 дни. Мамографското изследване няма отношение в какъв период спрямо месечния цикъл да бъде проведено, методът използва рентгенови лъчи и се провежда в две взаимно перпендикулярни проекции на млечната жлеза.”, казва д-р Бонева.

 

Повече информация:

eveleva@bulpharma.bg тел. 0895 555463

ebibinovska@bulpharma.bg; тел. 0895 555591

Всеки работен ден от 8:30 до 16:30ч.


 *VIP Пакети "Женско здраве" се осъществяват само на територията на БЛОК1 на ДКЦ "Софиямед" (София, бул. "Г.М.Димитров 16)