EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Количествен и качествен тест за антитела

ДКЦ „Софиямед“(бул.Г.М.Димитров 16) на своите пациенти възможност чрез нов вид тестове да изследват специфични антитела IgG и IgM срещy SARS-COV-2-19 по CLIA(хемилуминисценция)метод. И двата теста се извършват чрез вземане на венозна кръв, а резултатите се получават в рамките 1 ден.

 

Изследването за количествено определяне на IgG антитела представлява хемилуминисцентен имунологичен тест за определяне на специфични анти-S1 и анти-S2 антитела. Тестът е предназначен за идентифициране на антела, изработени в организма след прекарана ковид инфекция, предоставяйки индикация за наличието (количество) и качеството им.

Тестът е подходящ да се проведе около 20 дни след преболедуване на инфекцията.

 

Чрез  тестът за антитела IgM може да разберете дали се установява начална остра фаза на инфекцията с ковид и дали имунната Ви система реагира на инфекцията.  IgM антелата се образуват в организама средно 5-14 дни след инфектиране с вируса. Положителният резултат не означава текуща инфекция, но представлява имунна реакция на организма  след заразяването.

 

И двата вида теста може да извършите в Клинична лаборатория на ДКЦ „Софиямед“ всеки ден без предварително записване в Лаборатория по вирусология на ет.0.


Цена за IgG тест: 30лв.

Цена за IgM тест:30лв.

*Не е задължително кръвната проба да е на гладно!


В ДКЦ „Софиямед“ -Люлин може да осъществоте количествено определяне на IgG антитела, както и количествен тест за SARS-CoV-2 - неутрализиращи антитела по CLIA(хемилуминисценция)метод.


Цена за SARS-CoV-2 - неутрализиращи антитела (количествен)   - 30лв.

Цена за IgG тест: 30лв.


И двата вида теста може да извършите в Клинична лаборатория на ДКЦ „Софиямед“ -Люлин всеки делничен ден без предварително записване.

*Не е задължително кръвната проба да е на гладно!


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ СЕРТИФИКАТ ЗА НАЛИЧИЕ НА АНТИТЕЛА ВИЖТЕ ТУК


ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 1

02 465 00 00

ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 2

02 465 00 02

ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" - Люлин

02 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150