СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Луксозен профилактичен пакет за мъже!

ТОП специалистите на "Софиямед" Ви препоръчват Луксозен профилактичен пакет за мъже, защото:

 

Д-р Иван Велев, завеждащ отделението по урология в УМБАЛ „Софиямед“:

„Пакетите за профилактика за мъжете са както с основен акцент сърдечно-съдови заболявания, така и урологични такива. Младите мъже обикновено не се замислят за простатата си и това е нормално, защото в първите десетилетия от живота тя не създава сериозни проблеми,като изключим някои възпалителни заболявания. Най-честите проблеми с простатата възникват след 50 годишна възраст. Това обаче не изключва отговорността навсеки мъж над 40 години да прави веднъж годишно профилактичен преглед при уролог.Доста по-често срещани оплакванията във възрастта до 40г. са симптомитев областта на уринарния тракт. Повечето от тях се дължат на камъни или песачинки в бъбреците. При мъжете вероятността за появата на камъни е по-честаот жените като съотношението е 3 към 1. Най- честа е появата им при лица на възраст между 30 и 50 години. Лечението на бъбречно –каменната болест и неговото профилактиране е от съществена важност. Всяко забавяне в лечението може да доведе до тежки усложнения и увреда на бъбрека.Ето защо е важно профилактиката със съответните я придружаващи лабораторни и образни изследвания, защото всички заболявания на простатата например са лесно лечими, но ако бъдат установени на време! Профилактиката по отношение на нея включва задължително преглед,ехографско изследване и PSA туморен маркер.

 

Д-р Мария Христова, онколог в УМБАЛ „Софиямед“:

Статистиката показва, че онкологичните заболявания след 40 годишна възраст зачестяват. На всички е известно, че ранното им откриване дава по-голям шанс за пълно излекуване.Профилактичните ни пакети са насочени именно към ранното откриванена социално- значими заболявания. В тях пациентите ще намерят основни, но и високоспециализирани изследвания с туморни маркери за осъществяване на онкологична профилактика на карцинома на дебелото черво, рака на гърдата, на простатата и др. Те са ориентировъчни, но често могат да се окажат  решаващи за откриване на онкологично заболяване, особено у хора , които в миналото са боледували или имат близки родственици с онкологично заболяване.

 

Проф. д-р Константин Чернев,завеждащ Клиниката по вътрешни болести в УМБАЛ „Софиямед“:

Чрез всички пакети пациентите могат да профилактират най-важните заболявания на сърдечно-съдовата система,онкологични и матаболитни заболявания и такива свързани с хронични вирусни инфекции. Ранното им откриване и провеждането на профилактични мероприятия–здравословен начин на живот, хранене и ранно лечение, води до съществено подобряване качеството на живот и удължаването му. Различните заболявания се изявяват по различен начин в различни периоди от живота, поради което провеждането на периодични профилактични прегледи до 40 г. трябва да е с честота от 5г. Докато след 50г. възраст и при хора, при които съществува наследствен риск, профилактиката се извършва с различна честота взависимост от съществуващите минимални нарушения в интервал от 1 до 3г.

 

Повече информация на тел. 0895 555 591!

От 9:00 до 17:00ч.