СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Лекарите от УМБАЛ "Софиямед" подкрепиха протеста в подкрепа на нападнатия лекар в САГБАЛ "Шейново" и осъждащ насилието над медици

Лекари и медицински персонал от Университетски медицински комплекс "Софиямед" днес подкрепиха протеста в подкрепа на нападнатия колега от САГБАЛ "Шейново" и осъждащ насилието над медици.

Медиците се присъединиха към протестните действия като поставиха синя протестна лентичка на реверите на престилките и болничните си екипи и излязоха точно в 13:00ч. през сградата на лечебното заведение на бул. "Г.М.Димтиров" 16.

Екипът на УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ осъжда поредния случай на насилие над лекар и се обявява категорично срещу него, като се надява скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната.

Лечебното заведение излезе с Декларация от името на служителите си в подкрепа на нападнатата колега преди дни и осъждаща насилието над медици. Неговият текст може да намерите ТУК