СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Универсален профилактичен пакет за мъже до 40г.!

ТОП специалистите на "Софиямед" Ви препоръчват Универсален профилактичен пакет за мъже до 40 години, защото

 

Проф. д-р Константин Чернев,завеждащ Клиниката по вътрешни болести в УМБАЛ „Софиямед“:

Чрез всички пакети пациентитемогат да профилактират най-важните заболявания на сърдечно-съдовата система,онкологични и матаболитни заболявания и такива свързани с хронични вирусни инфекции. Ранното им откриване и провеждането на профилактични мероприятия–здравословен начин на живот, хранене и ранно лечение, води до съществено подобряване качеството на живот и удължаването му. Различните заболявания се изявяват по различен начин в различни периоди от живота, поради което провеждането на периодични профилактични прегледи до 40 г. трябва да е с честота от 5г. Докато след 50г. възраст и при хора, при които съществува наследствен риск, профилактиката се извършва с различна честота взависимост от съществуващите минимални нарушения в интервал от 1 до 3г.

 

Проф. д-р Златко Кълвачев,завеждащ Лабораторията по вирусология и клинична микробиология в ДКЦ„Софиямед“:

Заразяването с човешки папиломни вируси (HPV), е  една от най-честите предавани по полов път вирусни инфекции . След инфектиране често липсват проявина заболяване като при повече от 80% от заразените, инфекцията е транзиторна(преходна). В по-малък процент от случайте обаче, даден HPV тип може даперсистира („да се закрепи“) и да доведе до промени в заразения слой от клетки.Така например, неоткритата персистираща инфекция при жени е особено опасна и може да доведе до промени в дългосрочен план (рак на маточната шийка,влагалището и др.). Затова се препоръчва профилактичните изследвания, както при дами под 40, така и над тази възраст, непременно да включват и  лабораторен тест  за HPV. В профилактичните пакети за мъже и жени, голямо значение има провеждането на изследвания за вирусите на Хепатит В(НВV) и Хепатит С ( HCV) .  НВV и  HCV могат да се предават както по полов път така и чрез кръвни механизми, а освен това от майка на новородено по време нараждането. Изследват се за откриване на явна (остър вирусен хепатит) или скрита инфекция (хронично безсимптомно носителство) с някои от двата вируса. Около 5%от българите са заразени, предимно с  НВV, но инфекцията с вируса на хепатит С, много по-често е безсимптомна и създава хронично носителство. България е страна с относително ниско разпространение на тези вируси, но профилактичното изследване позволява ранно откриване предипоява на чернодробна цироза и подобрява възможността за ефективна терапия.

 

Д-р Иван Велев, завеждащ отделението по урология в УМБАЛ „Софиямед“:

„Пакетите за профилактика за мъжете са както с основен акцент сърдечно-съдови заболявания, така и урологични такива. Младите мъже обикновено не се замислят за простатата си и това е нормално, защото в първите десетилетия от живота тя не създава сериозни проблеми, като изключим някои възпалителни заболявания. Най-честите проблеми с простатата възникват след 50 годишна възраст. Това обаче не изключва отговорността на всеки мъж над 40 години да прави веднъж годишно профилактичен преглед при уролог.Доста по-често срещани оплакванията във възрастта до 40г. са симптомите в областта на уринарния тракт. Повечето от тях се дължат на камъниили песачинки в бъбреците. При мъжете вероятността за появата на камъни е по-честа от жените като съотношението е 3 към 1. Най- честа е появата им прилица на възраст между 30 и 50 години. Лечението на бъбречно –каменната болест и неговото профилактиране е от съществена важност. Всяко забавяне в лечението може да доведе до тежки усложнения и увреда на бъбрека.Ето защо е важно профилактиката със съответните я придружаващи лабораторни и образни изследвания, защото всички заболявания на простатата например са лесно лечими,но ако бъдат установени навреме! Профилактиката по отношение на нея включва задължително преглед, ехографско изследване и PSA туморен маркер.

 

Доц. д-р Добри Хазърбасанов,д.м., завеждащ Клиниката по Кардиология в УМБАЛ „Софиямед“:

Профилактични прегледи засърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повечеот 2 рискови фактора за изхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка. Едно от тези насочени изследвания е ехокардиографията.Това изследване позволява под ехографски контрол да се разгледат в детайли всички структури на сърцето и да се прецени има ли отклонения във функцията иструктурите му, и как това може да се лекува. Болница „Софиямед“ разполага с една от ехографские системи в България от най-висок клас за извършване на прецизна неинвазивна диагностика на сърдечно-съдовата система за установяванена вродени и придобити сърдечни и съдови болести, чиято изява често се свързва с не навременната диагностика и напредване на възрастта.

Повече информация на тел. 0895 555 591!

От 9:00 до 17:00ч.