СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

SUPER VIP профилактичен пакет за мъже!

ТОП специалистите на "Софиямед" Ви препоръчват SUPER VIP ПРОФИЛАКТИЧЕН ПАКЕТ ЗА МЪЖЕ, защото:

 

Д-р Пламен  Петров,завеждащ отделението по гастроентерология в УМБАЛ „Софиямед“:

„Симптомите на болки в стомаха, корема, подребрието,червата, както и киселините и не само, са сред едни от най-често срещаните внашето съвремие и динамичен начин на живот. От тях страдат пациенти от всяка възраст. Диагностично-консултативният преглед от гастроентеролог дава конкретна представа за наличие или отсъствие на проблем, неговото локализиране,диагностициране и лечение. Диагностиката се извършва чрез познатите образниметоди и лабораторни изследвания - ехография на коремни органи, горнаендоскопия –езофагогастродуоденоскопия и долна ендоскопия – фиброколоноскопия.Тези няколко изследвания дават на нас специалистите информация за конкретнотомясто или участък, в който се намира болестния процес. Колкото по-бързо го открием, толкова по-бързо ще бъдат взети и конкретните мерки за лечение на пациента. Колкото и безобидни да са диагностичните изследвания, за да не причиняват неудобство на пациента те се извършват с обща анестезия, а понякога се срещат усложенения след нея.Именно поради този факт е необходимо пациентът да бъде настанен за престой до 24 часа, тъй като трябва да бъде под лекарски контрол. Моят съвет е при каквито и да е проблем и свързани с гастреоинтесниналния тракт, хората да се обръщат към компетентен  специалист, тъй като може да се касае и за сериозно онкологично заболяване“.

 

Доц. д-р Добри Хазърбасанов, д.м., завеждащ Клиниката по Кардиология  в УМБАЛ „Софиямед“:

Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за изхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил,ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка. Едно от тези насочени изследвания е ехокардиографията.Това изследване позволява подехографски контрол да се разгледат в детайли всички структури на сърцето и да се прецени има ли отклонения във функцията и структурите му, и как това може да се лекува. Болница „Софиямед“ разполага с една от ехографские системи в България от най-висок клас за извършване на прецизна неинвазивна диагностика насърдечно-съдовата система за установяване на вродени и придобити сърдечни и съдови болести, чиято изява често се свързва с не навременната диагностика и напредване на възрастта.

 

Д-р Мария Христова, онколог в УМБАЛ „Софиямед“:

Статистиката показва, че онкологичните заболявания след 40 годишна възраст зачестяват. На всички е известно, че ранното им откриване дава по- голям шанс за пълно излекуване.Профилактичните ни пакети са насочени именно към ранното откриване на социално- значими заболявания. В тях пациентите ще намерят основни, но и високо специализирани изследвания с туморни маркери за осъществяване на онкологична профилактика на карцинома на дебелото черво, ракана гърдата, на простатата и др. Те са ориентировъчни, но често могат да се окажат  решаващи за откриване на онкологично заболяване, особено у хора , които в миналото са боледували или имат близки родственици с онкологично заболяване.

 

Д-р Иван Велев, завеждащ отделението по урология в УМБАЛ„Софиямед“:

„Пакетите за профилактика за мъжете са както с основенакцент сърдечно-съдови заболявания, така и урологични такива. Младите мъже обикновено не се замислят за простатата си и това е нормално, защото в първите десетилетия от живота тя не създава сериозни проблеми, като изключим някои възпалителни заболявания. Най-честите проблеми с простатата възникват след 50 годишна възраст. Това обаче не изключва отговорността на всеки мъж над 40 години да прави веднъж годишно профилактичен преглед при уролог.Доста по-честосрещани оплакванията във възрастта до 40г. са симптомите в областта на уринарния тракт. Повечето от тях се дължат на камъни или песачинки в бъбреците.При мъжете вероятността за появата на камъни е по-честа от жените катосъотношението е 3 към 1. Най- честа е появата им при лица на възраст между 30 и 50 години. Лечението на бъбречно –каменната болест и неговото профилактиране е от съществена важност. Всяко забавяне в лечението може да доведе до тежки усложнения и увреда на бъбрека.Ето защо е важно профилактиката със съответнитея придружаващи лабораторни и образни изследвания, защото всички заболявания на простатата например са лесно лечими, но ако бъдат установени на време!Профилактиката по отношение на нея включва задължително преглед,ехографско изследване и PSA туморен маркер.

 

Повече информация на тел. 0895 555 591!

От 9:00 до 17:00ч.