EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Диагностични тестове за коронавирус с PCR метод в 'СОФИЯМЕД'

Диагностични тестове за коронавирус с PCR метод Диагностични тестове за коронавирус с PCR метод Диагностични тестове за коронавирус с PCR метод
Диагностични тестове за коронавирус с PCR метод

ДКЦ "Софиямед" (БЛОК1, бул.Г.М.Димитров 16) и ДКЦ "Софиямед"-Люлин Ви предоставя т възможност за извършване на диагностика за наличие на SARS-COV-2 (COVID – 19) чрез PCR метод.

И в двата центъра  е създадена организация и гарантираме пред нашите пациенти, че могат да получат резултати от 24 до 36ч., в зависимост от натовареността на лабораторията. При необходимост часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени.

 

 

 

ДКЦ "Софиямед"-БЛОК1 (Г.М.Димитров 16):

БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ! 

Резултати за наличие или отсъствие на SARS- COV- 2 ( COVID – 19) от 24 до 36ч.

цена: 100 лв.за тест с RT-PCR метод


Пробовземането всеки ден в Лаборатория по вирусология, ет.0 до 12:00ч.

 

 

ДКЦ "Софиямед"-Люлин:

БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ!

Резултати за наличие или отсъствие на SARS- COV- 2 ( COVID – 19) от 24 до 36 часа.

Цена: 100 лв. за тест с RT-PCR метoд

 

Пробовземенето се осъществява всеки делничен ден в Клинична лаборатория, ет.0

 

PCR методиката за откриването на новия коронавирус представлява директен тест за откриване на част от генома (РНК) на вируса и към момента е приет за "златен стандарт" в лабораторната диагностика на този патоген. Лаборатория по вирусология към „Софиямед“ разполага с подходящи платформи, както и практически опит при извършване на изследвания чрез PCR методиката от повече от 5г. До този момент рутинно се извършва молекулярна диагностика на вирусни хепатити В и С, провеждане на ДНК тестове  в гинекологията и др.

 

„Разполагаме и с китове за откриване на коронавируси, с каквито работи и Националната референтна лаборатория. Китовете и автоматизираната ни апаратура вече са адаптирани и изпробвани за работа с подходящи клинични материали.Такива са проба от гърлото (орофарингеална), дълбока носна проба (назофарингеална), а при специални условия и храчка. Пробите задължително се взимат от специално обучено и защитено лице. Резултатите чрез PCR медотиката са много по-надеждни от тези на бързите тестове, въпреки че се получават в малко късен етап - до 48 часа след пробовземането, но в „Софиямед“ е създадена организацията и ще направим максимално възможното, за да могат нашите пациенти да получат резултатите си до 36 ч. Важно е и се препоръчва пробата да се вземе след поне 3-4 дни от проявени грипоподобни симптоми“, коментира екипът на Лабораторията по вирусология в медицински комплекс „Софиямед“.


ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 1

02 465 00 00

ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 2

02 465 00 02

ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" - Люлин

02 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150